vezbanje

Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд је пројектом „Унапређење здравља старих у Београду, финансираног са позиције Секретаријата за здравство, Управе Града Београда и током 2022.године наставила да подиже јавно здравствену свест наших старијих суграђана о значају здравог и активног старења.

 

Београд , носилац узастопног престижног статуса европске референтне локације за здраво и активно старење, успешно доприноси постизању квалитетнијег живота и у трећем добу.

Успорити?

Мисао која је код многих изразито присутна како се приближавају пензији или су већ у пензији. Овакав начин размишљања није добар за Ваше здравље. Неактивност утиче на старије особе да губе способност да раде ствари на начин који су радили раније. Недовољна физичка активност води ка чешћим посетама лекару, болничком лечењу и већој употреби лекова за различите болести.

olimpijada 2У Врњачкој Бањи, традиционалном домаћину „олимпијских игара“, здравствене едукације, књижевних сусрета и ликовне колоније представника најстаријих житеља наше Републике од 28.9. до 2.10.2022. одвијала су се такмичења у спортским-олимпијским дисциплинама под геслом из „пензионерске“ химне: „Победи себе, друге ћеш лако!“ 700 учесника, екипе из скоро 240 градова и насеља Србије (од Суботице до Прешева, од Бајине Баште до Кладова).

 

nagrada

 

10.10.2022.године, добијањем значајног признања у Европској комисији у Бриселу,наставили смо да будемо у европском друштву (66 европских градова имају статус референтне локације),као једина земља која није чланица ЕУ, која брине о својим старијим грађанима и поред максималног ангажовања свих наших ресурса у борби против COVID-19 пандемије.

medj. dan starih 20221.октобар - Међународни дан старијих особа


#2022: Тема овогодишњег обележавања 1.октобра Међународног дана старијих особа је „Отпорност старијих на изазове промена у свету“.