sajam treceg doba 2019Већ шести пут, Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље је узела активно учешће на “Сајму за треће доба“ у Хали 5 Београдског сајма, 28.05. - 29.05. 2019. године.

Ова већ традиционална манифестација под покровитељством Скупштине града Београда и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, а у организацији „Сениор медиа“, РЈ „Дневних центара и клубова за старије Београд“ и наше Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд, као и Београдског сајма, привукла је преко 15.000 припадника генерације трећег доба и пружила атрактиван и едукативан програм за пензионере.

За све посетиоце организоване су бројне културно-забавни програми, бесплатни здравствени прегледи и креативне радионице, предавања о квалитету живота у трећем добу.

sajam treceg doba 2019

Сајам увек даје допринос квалитетнијем животу у трећем добу. На једном месту свим посетиоцима биле су доступне разноврсне услуге, попусти, поклони, програми и производи који за циљ имају подстицање активног живота популације 55+. Ту су, као и претходних година, биле присутна и градска предузећа од којих су посетиоци добијали потребна обавештења. Преко 2.000 посетилаца је на штанду Канцеларије за здравље старих, Градског завода за јавно здравље Београд - поузданог партнера у здрављу старијих, добило актуелне брошуре и лифлете са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из области којима се бави Канцеларија за здравље старих и свих делатности Градског завода за јавно здравље Београд, а у вези здравља старијих.

sajam treceg doba 2019

sajam treceg doba 2019

На нашем штанду вршили смо антропометријска мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, попуњавали упитнике о животним навикама из свих области живота, на основу чега су присутни добијали адекватне здравствене савете кроз индивидуалан разговор.

sajam treceg doba 2019

Изабрани мис и мистер сениори Србије су Љубинка Симић (73) и Дарко Јагодић (81). Ласкаве титуле најатрактивнијих пензионера, ово двоје Београђана добили су јуче на званичном избору у оквиру шестог Сајма за треће доба, члан жирија била је Др Ирeнa Џeлeтoвић Mилoшeвић.

sajam treceg doba 2019