Ментално здравље

Бити и остати у добром расположењу је једна од лако изговорених фраза, али кад се пробудите у мрачно и хладно зимско јутро, тешко је навући одмах осмех на лице и устати из кревета.

Ево неколико савета који се односе на достизање доброг расположења и осећања среће за 2020. годину.

САВЕТ ЗА СРЕЋУ #1: Медитација

Уколико Вам је све теже да достигнете одређени ниво среће у животу укључите медитацију у свакодневну рутину. Медитацијом можете да проверавате стање тела , ума и духа.То је начин да ослушкујете себе, шта се дешава унутар Вас самих и обрађујете своје мисли.То је начин да развијате оштрину и јасноћу размишљања, креативност и осећај мира. Што чешће медитирате, ефекти на Ваше добро расположење су дуготрајнији.

 

САВЕТ ЗА СРЕЋУ #2: Захвалност

Захвалност је осећање да поштујете и цените некога или нешто.То омогућава да славимо оно што јесмо и оно што смо постигли. Помаже нам да усредсредимо нашу енергију на оно што нам је заиста вредно. Осећај захвалности сија позитивним сјајем који води осећају љубави, једном од главних показатеља среће.

САВЕТ ЗА СРЕЋУ #3: Поставити праве циљеве

Не може се стићи тамо где се жели, ако циљеви нису инспиративни. Остваривање правих циљева Вас воде ка осећању самопоуздања и среће.

САВЕТ ЗА СРЕЋУ #4: Опраштање

Живот у прошлости Вам никако не помаже, већ само одмаже. Оставите прошлост иза себе, опростите себи и другима за све оно што вам је нанело бол, разочарење. Та верзија Вас из прошлости више не постоји. Ви сте данас и сада особа са додатом вредношћуи мудрошћу. Од прошлости узмите само оно што сте из ње научили и идите даље напред.

САВЕТ ЗА СРЕЋУ #5: Живите у садашњости

Живите у садашњости без претераног гледања у далеку будућност. Посветите се садашњем тренутку. Гледање у будућност нас доводи у проблем пошто стално очекујемо нешто што ће или неће доћи, а оно што јесте пролази мимо нас. Зграбите своје сада и искористите најбоље из тога.

Желимо Вам много среће у 2020. години