olimpijada 2016

Девета Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба, под покровитељством Министарства за спорт и омладину Републике Србије, одржана је од 30.09. до 04.10.2016. године у Врњачкој бањи. Рекордних 1200 учесника је дошло да учествује, дружи се, унапреди своје здравље, али и да победи.

Сунчано време је ишло на руку свим учесницима и организаторима и резултати наших учесника старијих од 65 година су били изузетни. На већ традиоционалним јутарњим Базарима здравља у организацији др Ирене Џелетовић Милошевић, Руководиоца Канцеларије за здравље старих и задужене за сектор здравља Олимпијаде, преко 400 учесника Олимпијаде 3. доба је проверило свој крвни притисак, очни притисак, извршило скриниг на катаракту уз подршку „Милош клинике“.

 

Подељене су и здравствено васпитне брошуре Канцеларије за здравље старих Градског завода за јавно Београд, са корисним информацијама и саветима за боље здравље. Уз практичне и разумљиве савете о “Ризицима повишеног крвног притиска у трећем добу“, Прим. др Анамарие Симић Миловановић, кардиолога и Проф.др сц др Драгана Павловића које је упознао старије о „Страху од анестезије у трећем добу“, свима је постало јасније како треба да се понашају у тим ситуацијама.

Уз опуштен разговор многи учесници су добили одговоре на своја питања из ових области. Након сагледавања здравствених резултата наших учесника, закључак је да су сви здравији од просека своје генерације и да их учешће на Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба додатно мотивише да и даље воде рачуна о свом здрављу и здравим животним стиловима и у трећем добу уз дружење и активности. И овде се међугенерацијска сардња неговала на најбољи начин уз подршку и дружење младих старијима и старијих младима.

Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016 Olimpijada 2016