nova godina 2021Свима нам се чини да је прошла читава вечност од кад  смо видели  чланове својих ширих породица, пријатеље. Празници нам стижу , а идеја сваког празника је окупљање људи и уживање у њиховом присуству.Ове године  нам је све  потпуно другачије.

Од појаве корона вируса у Србији , почетком марта 2020.године , много је јасније како се  можемо чувати од овог опасног вируса. Свима је сада познато да се вирус брже  и лакше шири  са особе на особу  на окупљањима, а сад је дошло  оно време кад су људи  склони да се ипак окупе и поред тренутне ситуације и постојећих препорука.

Циљ свих нас је остати здрав и безбедан  у овим околностима.Препорука у целом свету је да се ове године Новогодишњи и Божићни празници,као и славе  обележе у најужем кругу  оних с којима живимо.


Уколико неко планира да Вас током празника ипак  посети, а није из круга најближих,  обезбедите заштитне  маске , средства за хигијену руку (70% алкохолни  раствор, итд) и одржавајте  препоручену удаљеност.Често проветравање просторија у којима ћете боравити, смањује могућност преноса вируса. Нико Вам ове године неће замерити на томе да због чувања свог здравља и живота, поступате другачије него икад раније.
nova godina 2021
Старији и  особе са хроничним стањима и болестима су подложнији тежем облику болести и последицама. У складу са тиме треба све прилагодити и  безбедно уживати  у празницима. Коришћење видео везе је ове године најбезбеднији начин да будете близу својих драгих и  останете  здрави. Све ,од припреме јела ,  свечаног обедовања , здравице, са жељом и  надом да ће  Корона отићи са  2020.годином, нек буде  како  сад кажу „онлајн“.

Уђимо сви у 2021.годину са оптимизмом да ће ово остати и за нас.

Срећни Новогодишњи и Божићни празници свима.