aktivno i zdravo starenjeКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд , у сарадњи са Удружењем за јавно здравље Србије, по први пут је обележила Европску недељу јавног здравља манифестацијом са темом физичке активности у трећем добу, која доприноси активном и здравом старењу.

На простору пешачког дела Вишке улице на београдској општини Врачар, у близини чувене пијаце Каленић, 22.маја 2019.године окупио се тим искусних вежбачица предвођених Проф. др физичке културе Весном Хабић и демонстрирао физичке вежбе које су доступне скоро свим узрастима.

Све вежбе се налазе у Водичу за вежбање „Активно и здраво старење у Београду“, који је овом приликом дељен свим учесницима и заинтересованим грађанима. Водич је креиран према савременим ставовима из области физичког вежбања и садржи основне вежбе дисања, вежбе за врат, вежбе за руке и рамена, за прецизну моторику шаке и циркулацију, за покретљивост стопала и циркулацију, за јачање трбушних мишића и вежбе за доње екстремитете у стојећем положају.

aktivno i zdravo starenje 2019

У програму манифестације значајан допринос су дали плесачи плесачке секција Соколског друштва Београд „Матица“ предвођени нашим дугогодишњим сарадником у здрављу, г-дин Александром Аничићем. Уз ритмове класичних плесова заиграли су сви.

aktivno i zdravo starenje 2019

Овом приликом подељени су еколошки, трајни цегери за практичну употребу са називом манифестације „Активно и здраво старење у Београду“ за сећање на Европску недељу јавног здравља.

aktivno i zdravo starenje 2019

На штандовима Канцеларије и Удружења за јавно здравље дељене су одговарајуће здравственоваспитне брошуре посвећене здрављу старијих.

-Ко је здрав, године не броји (народна изрека)

- Здравље није све, али без здравља , све је ништа (Артур Шопенхауер)

-Здравом човеки сваки дан је празник(народна изрека)

aktivno i zdravo starenje 2019

aktivno i zdravo starenje 2019

aktivno i zdravo starenje 2019