Olimpijada treceg doba 2015Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље је учестовала и на овогодишњој „Олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба“ која се и ове године одржавала у Врњачкој Бањи, краљици српског туризма.

Под слоганом „Важно је учествовати“, активни учесници трећег доба, којих је било преко 700, освајали су медаље, стизали на циљеве први или последњи, рецитовали, сликали, дружили се, али су и проверавали своје здравље и били у прилици да добију прави здравствени савет.

На дводневним Базарима здравља, које је Канцеларија за здравље старих организовала, преко 400 учесника „Олимпијаде“ је проверило свој крвни притисак, ниво шећера у крви, као и очни притисак. Све то обављено је уз свесрдну помоћ пријатеља и колега из Специјалне болнице „Меркур“ и „Оптике Савић“. Наши старији су били врло заинтересовани и за индивидуалне здравствено-васпитне разговоре о здравим стиловима живота, као и о хигијенско- дијететском режиму у трећем добу. Сваки учесник је добио и практични лифлет „Спречите јесење болести“ који је креирала и штампала Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд.

Изузетна нам је част и задовољство да смо и на овом важном догађају препознати као јединствени јавноздравствени ентитет намењен очувању и унапређењу здравља старих.