олимпијада старих 2018

Већ четврту годину у низу у Београду, одржава се пети пут “Сајам за треће доба“ (Хала 3 Београдског сајма, 28.02. – 01.03. 2018. године, од 10 до 17 часова).

Под покровитељством Скупштине града Београда и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, магазин „Пензија“, РЈ „Дневни центри и клубови за старије Београд“, Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд и Београдски сајам организују атрактиван и едукативан сајам за пензионере.


За све посетиоце организоваће се бројни културно-забавни програми, бесплатни здравствени прегледи и креативне радионице, предавања о квалитету живота у трећем добу.

Ово је Сајам који доприноси квалитетнијем животу у трећем добу. На једном месту свим посетиоцима доступне су разноврсне услуге, попусти, поклони, програми и производи који за циљ имају подстицање активног живота популације 55+. Посетиоци  могу  на Сајму проверити своје здравствено стање, присуствовати едукативним програмима и трибинама о здрављу, учествовати у забавним радионицама и наградним играма.На штанду Канцеларије за здравље старих, Градског завода за јавно здравље, Београд - поузданог партнера у здрављу старијих и ове године као и свих претходних, биће  доступне најактуелније брошуре и лифлети са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из области којима се бави Канцеларија за здравље старих и свих делатности Градског завода за јавно здравље Београд, а у вези здравља старијих.

На нашем штанду на основу антропометријских мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама из свих области живота, између пријављених посетилаца оба пола прогласиће се  „најфит“ пензионер овогодишњег Сајма за треће доба.

„Најфит“ пензионер  ће и ове године, поред повеље за свој најфит статус добити изузетно вредну награду - поклон ваучер, викенд за две особе у Специјалној болници „Бања Кањижа“.  Наши дугогодишњи партнери у здрављу, ученици и професори Осме београдске гимназије, активно ће учествовати  на нашем штанду и дати свој допринос у афирмацији проактивне међугенерацијске сарадње. 

Престижну повељу „Пријатељ здравља старих“ коју Канцеларија за здравље старих у сарадњи са организатором Сајма за треће доба, месечним магазином „Пензија“ додељујемо и овај пут   компанијама, установама и појединцима који су у свом раду оријентисани ка старијима. 

Ватромет мудрости, зреле лепоте, дружења, игре и здравља биће и ове године обележја Сајма за треће доба.  Видимо се у здрављу  на исто месту...