сајам трећег доба 2017Већ трећу годину у Београду, одржан је четврти пут “Сајам за треће доба“ (Хала 3 Београдског сајма, 24. - 25.05. 2017. године, од 10 до 18 часова). Под покровитељством Скупштине града Београда и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, магазин „Пензија“, РЈ „Дневни центри и клубови за старије Београд“ и Београдски сајам организују атрактиван и едукативан сајам за пензионере.

За све посетиоце организовани су бројни културно-забавни програми, бесплатни здравствени прегледи и креативне радионице, предавања о квалитету живота у трећем добу.

Ово је Сајам који доприноси квалитетнијем животу у трећем добу. На једном месту свим посетиоцима доступне су разноврсне услуге, попусти, поклони, програми и производи који за циљ имају подстицање активног живота популације 55+. Посетиоци су на Сајму проверили своје здравствено стање, присуствовали едукативним програмима и трибинама о здрављу, учествовали у забавним радионицама и наградним играма.

На штанду Канцеларије за здравље старих, Градског завода за јавно здравље, Београд - поузданог партнера у здрављу старијих и ове године као и свих претходних, биле су доступне најактуелније брошуре и лифлети са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из области којима се бави Канцеларија за здравље старих и свих делатности Градског завода за јавно здравље Београд, а у вези здравља старијих.

На нашем штанду на основу антропометријских мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама из свих области живота, између 150 пријављених посетилаца оба пола проглашен је „најфит“ пензионер овогодишњег Сајма за треће доба.

„Најфит“ пензионер г-дин Петар Стакић из Београда, поред повеље за свој најфит статус добио је изузетно вредну награду - поклон ваучер, викенд за две особе у Специјалној болници „Бања Кањижа“. Добитник је вишедеценијски активни спортиста који води здрав стил живота и зрачи оптимизмом.

На штанду Канцеларије за здравље старих прегледано је  преко 400 посетилаца старије животне доби којима су дати савети за здрав и активан живот и у трећем добу.

Наши дугогодишњи партнери у здрављу, ученици и професори Осме београдске гимназије, активно су учествовали  на нашем штанду и дали свој допринос у афирмацији проактивне међугенерацијске сарадње.

Престижну повељу „Пријатељ здравља старих“ коју Канцеларија за здравље старих у сарадњи са организатором Сајма за треће доба, месечним магазином „Пензија“ додељује  компанијама, установама и појединцима који су у свом раду оријентисани ка старијима, добили су: „Банка -Поштанска штедионица“, Атлантик групација, Вода „Донат –Мг“, Специјална очна болница „Еликсир“ из Новог Сада, Институција Повереник за равноправност.

Ватромет мудрости, зреле лепоте, дружења, игре и здравља били су обележја овогодишњег Сајма за треће доба.

Видимо се у здрављу догодине у исто време....