sajam treceg dobaКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд је учествовала на Другом сајму за треће доба 25. и 26. маја 2015. године у Хали 3 Београдског сајма.

На штанду Канцеларије за здравље старих биле су доступне брошуре и лифлети са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из делатности којима се бави Градски завод за јавно здравље Београд.На нашем штанду на основу антропометријских мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама и информација о уносу течности, проглашен је „најфит“ сениор и сениорка: брачни пар Немањић, г-дин 83 године и његова супруга 72 године. Победницима су уручене пригодне награде од спонзора.

Специјалну награду за виталност и дух добила је наша суграђанка г-ђа Петровић Шошић која и у 90-тој години активно учествује у свим животним активностима и активно се бави спортом, трчи, вежба и уз све то шири дух оптимизма.

Канцеларија за здравље старих у сарадњи са месечником „Пензија“ започела је акцију доделе повеље статуса „Пријатеља здравља старих“ установама, компанијама, удружењима који су својим радом, активностима и услугама окренути старијима. Посебно место заузимају ученици Осме београдске гимназије који су на штанду Градског завода за јавно здравље Београд активно учествовали и дали свој допринос у афирмацији међугенерацијске сарадње, са којима кроз партнерске активности континуирано делујемо.