Stari proveraКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд је учествовала на Трећем сајму за треће доба од 1до 3. априла 2016 године у Хали 3 Београдског сајма.

На штанду Канцеларије за здравље старих биле су доступне брошуре и лифлети са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из области којима се бави Канцеларија за здравље старих и свих делатности  Градског завода за јавно здравље Београд,  а у вези здравља старијих.На нашем штанду на основу антропометријских мерења , израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама и информацијама о уносу течности, између 70 пријављених посетилаца проглашени су „најфит“ пензионер и пензионерка; то су  г-дин Дејан Лопичић,  и г-ђа Душанка Илијен. На штанду завода је је прегледано преко 400 посетилаца старије животне доби. Победницима су уручене пригодне награде од бројних спонзора. Обоје добитника су активни спортисти, воде здраве стилове живота и из њих зрачи зрели оптимизам.Канцеларија за здравље старих у сарадњи са месечником Пензија је наставила акцију доделе повеље статуса „Пријатеља здравља старих“ установама, компанијама, удружењима и појединцима, који су својим радом , активностима  и услугама окренути старијима.

Посебно место заузимају ученици одељења II-8 Осме београдске гимназије који су на штанду Градског завода за јавно здравље Београд активно учествовали и дали свој допринос у афирмацији међугенерацијске сарадње, са којима кроз партнерске активности континуирано делујемо.