Олимпијада старих 2018Једанаеста Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба одржана  је у Врњачкој Бањи од 29.9. до 3.10.2018.

И ове године, као и прошле, када је гошћа 10. Олимпијаде била Карла Робин Херши, стални координатор УН-а у Републици Србији, олимпијци  су били  домаћини амбасадору републике Мексико. Господин Марко Антонио Гарсиа Бланко је на свечаном отварању поздравио присутне и после тога, у холу хотела „Цептер“, отворио репрезентативну изложбу фотографија и цртежа на папиру из колекције Амбасаде.

 

olimpijada starij 2017Већ традиоционална Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба се 11. пут одржава крајем септембра, почетком октобра. И ове године, у прелепој Врњачкој Бањи, симболу бањског туризма Србије, одмериће снаге, знања и умећа наши старији.

Све бројнији учесници ове манифестације показују да је младост, односно старост, стање духа и да године не смеју бити препрека дружењу и уживању у животу. Духовно и физичко кретање представљају уметност живљења у сваком узрасту па и у трећем добу. Химна Олимпијаде је „Победи себе“ и буди јачи од свега.

 

porodica oralno zdravljeКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд је активно учествовала на овогодишњем 34.Симпозијуму здравственог васпитања у стоматологију са темама „Породица и здравствено васпитање“ и „Улога породице на унапређењу оралног здравља“.

У оквиру постер сесије, др Ирена Џелетовић Милошевић, Руководилац Канцеларије, је презентовала рад „Међугенерацијски трансфер знања - важан сегмент унапређења здравља уста и зуба деце“.

прелом кука

Десети јубиларни пут геронтолози и геријатри,  социјални радници као и сви они који су својим радом и деловањем окренути ка старијој популацији окупили су се у Сава центру у Београду 18. и 19. маја 2018.године.

Велики број уводних предавања реномираних стручњака из целог света  првог дана одржавања Конгреса, показао је да је Србија земља која са својом оријентисаности ка растућој  генерацији  старијих има шта  да покаже и да интеркативно размени искуства о све важнијој  теми - старење популације и људских права.

олимпијада старих 2018

Већ четврту годину, а по пети пут, Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље је узела активно учешће на “Сајму за треће доба“ у Хали 3 Београдског сајма, 28.02. – 01.03. 2018. године.

Ова већ традиционална манифестација под покровитељством Скупштине града Београда и Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Републике Србије, а у организацији месечног магазина „Пензија“, РЈ „Дневних центара и клубова за старије Београд“ и наше Канцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд, као и Београдског сајма, привукла је преко 20.000 припадника генерације трећег доба и пружила атрактиван и едукативан програм за пензионере.